Autor Subiect: Formula ICAR - competitie pentru planoare RC  (Citit de 79 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mack

• Membru Nou
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Bărbat
    • Vezi Profilul
Formula ICAR - competitie pentru planoare RC
« : Ianuarie 02, 2012, 12:37:02 pm »
Salutare,

Inspirat de competitiile de promovare organizate de catre federatiile de specialitate de pe alte meleaguri (de exemplu Franta http://www.ffam.asso.fr//activite/comite_technique/alc_comite_sc_france2000.htm), am redactat un regulament - cu elemente de FAI F3J – pentru o competitie destinata planoarelor RC – zbor de durata si aterizare la punct fix. Startul este in grup, minim 3 concurenti, iar lansarea cu sandou elastic. Regulamentul, in forma lui actuala, se regaseste in atasamentul acestui mesaj.

Cu sustinerea d-lui Prof. Ciuraru - coordonator al sectiei de Aeromodele Aeroclubul Iasi - am inaintat regulamentul catre Federatia Romana de Modelism, propunand organizarea unei competitii nationale de acest gen. Federatia a raspuns initiativei, astfel ca aceasta competitie – pe care am botezat-o “Formula ICAR” – se regaseste in calendarul oficial 2012 (http://www.frmd.ro/Calendare%20Competitionale%202012/aeromodelism.htm). Momentan este programata o singura etapa, la Iasi, la mijlocul anului 2012 (14-15 iulie). Pentru aceasta etapa, vom pune la dispozitie sandourile pentru lansare (multumim sponsorului). Incercam sa realizam un "kit pentru organizatori" pe care sa-l punem la dispozitie gratuit (dar cu rugamintea returnarii dupa utilizare) celor interesati de organizarea/ gazduirea unei competitii de acest gen.   

N.B.formularea aparuta pe site-ul FRMd - "competitie tip F3B, F3J" - este nefericita si nu-mi apartine

Va invit sa lecturati regulamentul si sa va exprimatii opiniile. Sunt apreciate orice comentarii legate de prevederile regulamentului.

Va invitam sa incercati termica la Iasi.
mack
I fly aeroplanes, radio controlled aeroplanes

Offline mvpricop

• Moderatori
  • Membru
  • Mesaje postate: 130
    • Vezi Profilul
Re: Formula ICAR - competitie pentru planoare RC
« Răspuns #1 : Ianuarie 02, 2012, 04:38:43 pm »
E frumos ca incercati ceva. Noi am mai vorbit despre asta.
Ati redactat elegant documentele.

Intr-adevar, multa lume nu-si permite un model de F3J sau un F3B in rand cu lumea, sa zicem, si ideea e sa semene cat mai mult cu ce-ati propus.
Chestia cu sistemul de lansare iarasi e buna, pentru ca nu suntem toti in echipe de cate trei, sa avem doi sa traga si reciproca.
Din punctul asta de vedere, F3B e mai accesibil. N-ai nevoie de echipa, ai nevoie de vinci. Mie mi-ar trebui si masina sa il car pe camp. ;)

La RR poti sa prezinti demonstratorul in actiune, deci la munca! ;)

Pana una-alta, vad ca atasamentele se descarca tot timpul cu denumirea "index(x).php". Fisierele sunt bune, daca li se schimba extensia in pdf, dar mai trebuie un pic umblat pe la soft probabil.
« Ultima Modificare: Ianuarie 02, 2012, 04:43:07 pm de mvpricop »
Zbor pentru popor!

Offline Big

• Administratori
  • Membru
  • Mesaje postate: 151
    • Vezi Profilul
Re: Formula ICAR - competitie pentru planoare RC
« Răspuns #2 : Ianuarie 02, 2012, 08:37:21 pm »
Faina initiativa! Am mai auzit si eu discutii dar este prima data cand apare ceva la concret! Bravox! iau la lecturat regulamentele sa fiu pus la punct pentru demonstratorul de la RR.
Frogs can fly!